Gotvach.bg»Статии»Диети»Закусвай бекон, за да топиш мазнини!

Закусвай бекон, за да топиш мазнини!

Яйца с бекон

Просто и старо правило – клин клин избива. Навярно мнозина от вас са се убеждавали безброй пъти във вярността на тази стара и обикновена, но изключително вярна поговорка. Ако правиш добро, ще ти се връща добро, ако си усмихнат, провокираш усмивката по лицата на другите и т.н.

Едва ли обаче сте предполагали, че това правило може да се загнезди удобно и приятно при борбата с килограмите. С леко смущение съобщаваме на всички, които искат неусетно да стопят излишните мазнини, че това може да стане лесно, ако поемате мазни храни.

Принципът е прост и лесен – ако закусвате обилно с продукти богати на мазнини, ще събудите организма към изразходването на повече такива през целия ден.

Това твърдение е подкрепено с изследванията на британски учени, които отговорно заявяват, че ако похапваме сладко сутрин мазни вкусотии като бекон, наденички, пържени яйца организмът ни ще привикне да изразходва мазнините лесно.

Приятният начин за отслабване е на базата на новото изследване, публикувано в International Journal of Obesity и гласи, че обилната и богата закуска помага на тялото ни да разгражда мазнините по-добре.

Закусвай бекон, за да топиш мазнини!

Процесът е обяснен лесно и разбираемо. Принципът е същият като този, при който консумирането на въглехидрати като първо хапване за деня насърчава организма да изгаря повече въглехидрати през останалата част от деня.

Ако закусим сладко с обилна на мазнини храна, то тялото ще получи повече енергия и ще я изразходва регулярно в следващите часове.

Този принцип лежи в основата и на твърдението, че яйцата са идеалната закуска. Две яйца на очи сутрин помагат за поддържане на добрата физическа форма, на здравето и умствените способности в перфектно състояние.

Яйцата са доста богати на селен, който пък от своя страна е една от основните съставки за красотата на дамите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Глиги
Глиги
06.11.2013 09:18
Американците за това ли са толкова слаби и финни
2
1
жужа
жужа
06.11.2013 08:50
Напишете нещо свястно, не си запълвайте страниците с измишльотини ,да лъжете младите хора, дайте диета с плодове, а не с оцети и сланини.Срамота
2
1
ана
ана
28.09.2013 08:47
За това ли масово американците са с перфектни мерки,....от бекона е било
1
1
да яп сеч
да яп сеч
01.08.2013 13:02
Не може да отслабнеш с бекон !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
1