Начало За нас Реклама Контакти

Ароматен пудинг с наденички и сирене

Снимка за Ароматен пудинг с наденички и сирене
80
Време за приготвяне: 80 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Обикновено се смята, че пудингът е само и единствено десерт, но тази богата рецепта опровергава това разпространено мнение. Пресните зеленчуци и подправките стратегически олекотяват щедрите вкусове на различните сирена, колбасите и сметаната, за да се получи истинска кулинарна симфония.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 с. л. масло
  • ½ ч. ч. лук, нарязан на ситно
  • ¼ ч. ч. нарязани червени чушки
  • ¼  ч. ч. нарязани зелени чушки
  • 1 кубче MAGGI® Пилешки бульон със зеленчуци
  • 2 скилидки скълцан чесън
  • 2 с. л. нарязан на ситно магданоз
  • 1 к. л. розмарин
  • 1 к. л. салвия
  • 200 г бекон, нарязан на кубчета
  • 200 г пушена сурова наденица
  • 4 яйца
  • 1½ ч. ч. прясно мляко
  • ½ ч. ч. заквасена сметана
  • 4 ч. ч. франзела, нарязана на кубчета
  • 1 ч. ч. настъргано сирене гауда или кашкавал
  • 1 ч. л. галета
  • ¼ ч. ч. настърган пармезан или твърд овчи кашкавал
  •   масло за намазване на тавата

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Фурната се загрява на 180°С. Съд за печене с вместимост 1,5 л се намазва с масло. В тиган се загрява 1 с.л. от маслото и в него се задушават лукът и чушките за 3 мин. Прибавя се чесънът и след 30 сек. се слагат розмаринът и салвията.

  2. 2.

    В друг тиган в останалото масло се запържва беконът, изважда се върху кухненска хартия и се слагат нарязаните наденички. Разбъркват се, докато порозовеят.

  3. 3.

    В купа се разбиват яйцата, прибавят се млякото, сметаната и се натрошава кубчето MAGGI Пилешки бульон със зеленчуци. Така получената смес се изсипва към хлебните кубчета. Сместа се оставя да постои 5 мин.

  4. 4.

    Прибавят се наденичките и беконът, сместа с лука и чушките, магданозът и сиренето гауда. Съдът се покрива с фолио и пудингът се пече 30-40 мин. Смесват се пармезанът и галетата. Пудингът се поръсва и се пече още 10-15 мин. непокрит, докато почервенее и се изпече напълно. След 15 мин. се сервира с прясна салата.


Галерия
Март 2009
Още подобни рецепти
Коментари