Ezine.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с кашкавален сос и шунка

Лазаня с кашкавален сос и шунка

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Лазаня с кашкавален сос и шунка1 / 3
10/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8-10
"Не можем да устоим на домашно приготвена лазаня и отлежало червено вино, наистина не можем"

Необходими Продукти

  • кори - готови за лазаня
  • шунка - 500 - 600 г, може и друг колбас
  • масло - 150 г краве
  • брашно - 150 г
  • прясно мляко - 1, 5 л
  • кашкавал - 250 г, гауда, може и обикновен
  • кашкавал - 150 г настърган за поръсване, пармезан или обикновен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шунката се нарязва на тънки филии. Кашкаваленият сос се приготвя, като се разтопи маслото, прибавят се брашното и се запържва при непрекъснато бъркане.

Постепенно се долива прясното мляко, а ако е нужно сложете повече от 1, 5 л, за да не стане прекалено гъсто сосът. Прибавя се настърганият кашкавал. Кашкавалът и сосът се вари, докато той не се разтопи.

Намазнете добре всички страни на голяма йенска тава и започнете да редите лазанята, като редувате, кори, кашкавален сос и ред шунка. Най-отгоре завършете с кора и излейте останалия сос.

Поръсете обилно с настъргания кашкавал и сложете да се изпече в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30 минути. По време на реденето може да сложите подправки по желание - чубрица, босилек, черен пипер, индийско орехче, малко къри.

Рейтинг

4.9
516
42
30
20
10
Дай твоята оценка: